Social 30 Martie 2020 16:48

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a transmis print-un mesaj pe Facebook ca începând de astăzi toate spațiile publice și scările de bloc vor fi dezinfectate, săptămânal, de către 10 echipe specializate.

”Astăzi, începem cea mai amplă operațiune de dezinfecție realizată vreodată în Sectorul 5.
Peste 100 de utilaje și peste 500 de lucrători vor acționa simultan pentru dezinfecția tuturor scărilor de bloc, tuturor aleilor pietonale și grădinilor dintre blocuri, tuturor străzilor și trotuarelor din sector, precum și pentru igienizarea permanentă a tuturor zonelor marginalizate din Sectorul 5.

În următoarea lună, toate scările de bloc din Sectorul 5 vor fi dezinfectate săptămânal, de către 10 echipe specializate.
Substanțele dezinfectante utilizate sunt avizate și certificate de Comisia de Biocide a Ministerului Sănătății, iar pentru aplicarea eficientă și în siguranță, toți locuitorii trebuie să rămână în apartamente minimum 2 ore după utilizare, iar scara nu trebuie spălată timp de 10 ore de la dezinfectare.

Pentru grădinile și aleile blocurilor, acționează 12 echipe, care urmează un program strict pentru a acoperi întreaga suprafață a Sectorului 5. Pentru bulevarde, străzi, drumuri secundare și trotuare, acționează peste 60 utilaje, inclusiv o cisternă de 5000l și un atomizor cu capacitate de pulverizare de 120l/min cu dezinfectant indicat pentru combaterea Covid-19.

Rugăm toții cetățenii Sectorului 5 să respecte indicațiile transmise de Primărie cu privire la operațiunea de dezinfecție, precum și obligațiile comunicate de instituțiile responsabile pentru prevenirea și combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19.”, anunță Daniel Florea într-o postare pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2020 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.