Social 31 Martie 2020 09:32

Odată cu publicarea noului bilanț de către autorități, România intră în Scenariul 4 al pandemiei, care vine cu câteva noi modificări.

După ce, luni după-amiază, erau 1.952 de cazuri confirmate de coronavirus, România are astăzi un nou bilanț, care trece de numărul de 2.000 de infectați.

Odată cu depășirea acestui prag, România se află în Scenariul 4 al pandemiei.

Ce presupune Scenariul 4 al pandemiei de coronavirus

În cazul Scenariului 4, vorbim despre transmitere susținută pe scară largă, ce duce la suprasolicitarea sistemului de îngrijiri de sănătate. Suprasolicitarea se referă la depășirea capacității de internare, a resurselor umane, supraîncărcarea secțiilor de ATI, dar și a personalului sanitar, în general.

Astfel, odată cu intrarea în Scenariul 4, bolnavii de coronavirus vor fi tratați în spital doar dacă reprezintă un caz sever sau critic.

Cum sunt tratați bolnavii de coronavirus în Scenariul 4


  • Cazurile grave și critice sunt tratate în spații de izolare speciale, cu presiune negativă, sau în secțiile de boli infecțioase din spitale desemnate.

  • Cazurile moderate vor fi tratate în spații de izolare obișnuite.

  • Cazurile ușoare pot fi tratate în spații rechiziționate de către autorități, cum ar fi hoteluri sau pensiuni. Există și posibilitatea ca, în viitor, aceste cazuri să fie tratate și la domiciliu, în funcție de evoluția numărului de cazuri.

Mai mult, odată cu Scenariul 4, medicii pot fi detașați între spitale. Astfel, specialiștii în boli infecțioase care lucrează în unități sanitare ce nu au astfel de secții pot fi trimiși în secții sau spitale dotate cu o astfel de secție.

Abia în scenariul 4 se vorbea despre interzicerea adunărilor publice cu mai mult de 100 de participanți sau închiderea școlilor, lucruri care s-au făcut încă de săptămânile trecute.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2020 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.