Social 26 Martie 2020 14:09

Mai multe state au decis să nu mai exporte marfă și să se concentreze mai mult pe rezerva internă de produse pentru a putea aproviziona supermarketurile, in contextul înrăutățirii situației actuale.

Kazahstan, unul dintre cei mai mari exportatori de făină şi grâu din lume, a interzis exportul acestor alimente alături de altele, inclusiv morcovii, zahărul şi cartofii. Vietnamul a suspendat temporar noi contracte de export de orez, iar Serbia a oprit exportul de ulei de floarea soarelui şi a altor alimente.

Directorul Cercetărilor pentru Riscuri Emergente, al Cahtham House Londra, Tim Benton, este de părere că deciziile luate sunt pentru a păstra siguranța țărilor în cauză şi că astfel de măsuri nu trebuie considerate motive de panică.

De asemenea, acesta consideră că în scurt timp se vor raţionaliza alimentele.

„Începem să observăm ce se îmtâmplă deja, iar ce putem noi să vedem este că această izolare va duce la evenimente tragice. De pildă, puteţi observa raţionamentul de război, balanţa preţurilor şi stocarea internă”, a declarat Tim Benton.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Martie 2020 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.