In urma celei mai recente sedinte de lucru, alaturi de premier, de ministrul de interne, de cel al sanatatii si de cel al apararii, Klaus Iohannis a facut o serie de declaratii cu privire la situatia ce devine din ce in ce mai complexa.

Astfel, "se vor introduce noi restrictii in sensul in care ce a fost pana acum o recomandare, devine o obligatie. Stam acasa. Oamenii pot sa iasa din casa pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumparaurile de pe o zi pe alta."

Presedintele a facut declaratii si cu privire la implicarea Armatei, care pare ca va fi scoasa pe teren, in sprijinul ofiterilor MAI: "Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va dispune persoanal care va suplimenta forțele de poliție."

"Un punct foarte special, tin neaparat sa-l mai mentionez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident ca avem nevoie de masuri speciale, dar si de restrictii speciale. Si, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale, in sensul ca vor trebui, in interesul lor propriu, sa stea practic tot timpul acasa", a mai declarat presedintele tarii.

Noile restrictii despre care a vorbit Klaus Iohannis intra in vigoare de maine, 25 martie. Ele vor fi detaliate in cadrul unei noi ordonante militare, care va fi prezentata pana la final de zi.