Social 24 Martie 2020 13:23
Presedintele Iohannis a declarat ca instituie carantina totala pe teritoriul Romaniei, cu masuri aplicabile incepand de miercuri, 25 martie.

In urma celei mai recente sedinte de lucru, alaturi de premier, de ministrul de interne, de cel al sanatatii si de cel al apararii, Klaus Iohannis a facut o serie de declaratii cu privire la situatia ce devine din ce in ce mai complexa.

Astfel, "se vor introduce noi restrictii in sensul in care ce a fost pana acum o recomandare, devine o obligatie. Stam acasa. Oamenii pot sa iasa din casa pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumparaurile de pe o zi pe alta."

Presedintele a facut declaratii si cu privire la implicarea Armatei, care pare ca va fi scoasa pe teren, in sprijinul ofiterilor MAI: "Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va dispune persoanal care va suplimenta forțele de poliție."

"Un punct foarte special, tin neaparat sa-l mai mentionez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident ca avem nevoie de masuri speciale, dar si de restrictii speciale. Si, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale, in sensul ca vor trebui, in interesul lor propriu, sa stea practic tot timpul acasa", a mai declarat presedintele tarii.

Noile restrictii despre care a vorbit Klaus Iohannis intra in vigoare de maine, 25 martie. Ele vor fi detaliate in cadrul unei noi ordonante militare, care va fi prezentata pana la final de zi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Martie 2020 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.