Social 13 Martie 2020 17:34
Sindicatele cer Guvernului Romaniei sa inghete preturile, in contextul epidemiei de coronavirus, pentru a fi evitat potentialul de specula.

Blocul National Sindical a solicitat Guvernului sa ia masuri temprare pentru a impiedica specula. Domeniile vizate sunt indeosebi cele alimentare si farmaceutice. Una dintre masurile ce ar putea fi luate ar fi inghetarea preturilor.

Blocul National Sindical a facut mai multe solicitari catre Guvern, astfel incat locurile de munca ale angajatilor amenintati de disponibilizare sa fie protejate.

Ce au mai cerut sindicatele

Blocul National Sindical cere Guvernului sa evalueze urgent posibilitatile de interventii care sa ofere suport salariatilor si mediului de afaceri.

Sindicatele vor ca autoritatile sa clarifice imediat situatia juridica si financiara a salariatilor ale caror contracte de munca au fost suspendate din cauza coronavirusului. Acestia ar trebui sa beneficieze de acces la concediu medical platit, care sa nu fie restrictionat de stagiul minim de cotizare.

Veniturile angajatilor ar trebui mentinute in timpul in care lucratorii beneficiaza de concediu medical.

Mai mult, BNS cere ca salariatii din serviciile de utilitate publica si din sectorul bugetar, expusi unui risc ridicat de contaminare cu coronavirus, sa fie protejati prin masuri suplimentare de protectie, arata stirileprotv.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Martie 2020 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.