Social 12 Martie 2020 15:26
Violeta Alexandru, ministrul muncii, a facut un apel la instituriile din subordonarea Ministerului Muncii de a nu inchide institutiile publice.

Alexandru sustine ca nu exista niciun motiv, in acest moment, pentru a inchide institutiile publice.

"Nu suntem in situatia in care sa inchidem institutiile publice. Prima grija a angajatilor si a angajatorilor este de asigura protectia si de a lua toate masurile de preventie. Nu avem niciun motiv sa inchidem institutiile publice", a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru spune ca este inadmisibil sa se inchida casele de pensii, asa cum s-a intmplat in Bucuresti, lasand batranii fara pensii, in plina epidemie de coronavirus.

"Solicit tuturor institutiilor din subordinea Ministerului Muncii sa nu inchida institutiile pe care le au in coordonare. Este inadmisibil sa se inchida Casele de Pensii, asa cum am auzit ca s-a intamplat la Bucuresti. Pensionarii au fost trimisi de la Casa de Pensii la Posta, acolo unde postasii sunt expusi unei aglomerari la coada, ceea ce sporeste riscul infectarii", a mai spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a cerut demiterea directorului Casei de Pensii Bucuresti.

"Solicit public presedintelui Casei Nationale de Pensii sa ia masuri pana la demiterea directorului Casei de Pensii Bucuresti si pana la sectoare. Nu se poate asa ceva!(...) Nu putem lasa oamenii fara pensii intr-o perioada atat de grea", a afirmat ministrul.

"Ce ar insemna sa inchidem spitale, politie, institutii pe care ne bazam si de la care avem nevoie de servicii? Aceste servicii trebuie sa se puna la dispozitie cu asigurarea masurilor de igiena si protectie", a incheiat Violeta Alexandru, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Martie 2020 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.