Social 12 Martie 2020 10:08
Flacara Olimpica pentru Jocurile de la Tokio se va aprinde joi, 12 martie, la ora 12, in vechea Olimpia, dar evenimentul nu va avea spectatori. Aceasta decizie a fost luata de catre Comitetul Olimpic al Greciei in contextul situatiei provocate de coronavirus.

Pentru prima data in istoria Jocurilor Olimpice, flacara olimpica va fi preluata de catre o femeie. Marea Preoteasa va aprinde flacara folosindu-se de lumina soarelui si de oglinda, si o va inmana primului purtator al Stafetei Tortei Olimpice, adica Anna Korakaki. Aceasta este campioana olimpica la tir in proba de pistol 25 m, aleasa fiind de Comitetul Olimpic din Grecia pentru ceremonie. Este prima purtatoare a tortei din stafeta care va trece timp de 7 zile prin Grecia.

Pe data de 20 martie, dupa o saptamana de strabatut Grecia, flacara va ajunge in Japonia. Torta Olimpica va calatori in toate cele 47 de prefecturi nipone.

Flacara Olimpica va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena pe 19 martie, iar Ekaterina Stefanidi, campioana olimpica de la Rio la saritura cu prajina, o va preda reprezentantilor Jocurilor Olimpice.

Flacara olimpica va fi intampinata de copii din orasele Ishinomaki, Matsushima si Onagawa. Cei care organizeaza "Tokyo 2020" au spus ca vor avea in dotare combustibil cu hidrogen pentru alimentarea tortei olimpice in timpul stafetei prin prefectura Fukushima, Tokyo si Aichi, dar si pentru cele doua recipiente, de pe Stadionul National din Tokyo si Golful Tokyo, unde aceasta va arde pe toata perioada Jocurilor Olimpice, potrivit stiripesurse.ro

Jocurile Olimpice 2020 vor avea loc in perioada 24 iulie - 9 august.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Martie 2020 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.