Social 11 Martie 2020 13:15
Patriarhia Romana a anuntat ca va respecta restictiile impuse recent de catre Raed Arafat, in contextul prevenirii raspandirii epidemiei de coronavirus.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, a anuntat ca Biserica ortodoxa va respecta noile restrictii pe care autoritatile le-au impus, mai ales pe cea care impiedica adunarile publice cu peste 100 de participanti.

Banescu a afirmat ca masurile pe care le iau autoritatile sunt firesti si necesare pentru a reduce aglomeratia in spatii publice si nu pentru a suspenda total activitatea.

”Biserica insasi ia masuri proprii, isi informeaza clerul si credinciosii si face tot ce este posibil sa contribuie la pastrarea si cultivarea discernamantului moral manifestat prin grija concreta fata de ceilalti”, a mai declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, citat de stiripesurse.ro.

Acesta insista asupra respectarii cu strictete a normelor de igiena pe care le-au prezentat deja autoritatile. De asemenea, Biserica ii indruma pe oameni si catre credinta in Dumnezeu, care este numita antidotul ideal la virusul fricii si al deznadejdii demobilizatoare.

Coronavirus - adunari publice cu peste 100 de participanti, interzise

Arafat a declarat ca se schimba regimul evenimentelor cu public larg. Astfel, toate evenimentele cu peste 100 de participanti sunt interzise, cel putin pana pe 31 martie. Muzeele au programul suspendat pana in data de 31 martie, de asemenea.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Martie 2020 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.