Social 10 Martie 2020 16:12
Inca opt cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate astazi in Bucuresti.

Trei dintre aceste cazuri sunt rude ale barbatului in varsta de 60 de ani de la Spitalul Dimitrie Gerota.

Gabriela Firea a facut anuntul oficial despre aceste 3 persoane, pe pagina sa de Facebook. A precizat ca este vorba despre fiul, nora si nepotul barbatului de 60 de ani.

"Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes.

Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua.

Se impun masuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulantei, Smurd - ului, DSP cu toata aparatura si tratamentele necesare, igiena, dezinfectie, evitarea locurilor aglomerate, inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natura", a anuntat pe Facebook Gabriela Firea.

O alta persoana testata pozitiv cu coronavirus este contact al primei persoane infectate din Capitala, barbatul de 49 de ani intors din Italia si depistat sambata.

Celelalte patru persoane sunt cetateni care au calatorit in Marea Britanie, Israel si Germania, transmite g4media.ro.

In cazul in care se va mai inregistra inca un caz de infectare cu virusul COVID-19, Romania va intra in stadiul al doilea de raspandire a virusului.

Scenariile de evolutie a infectiei cu coronavirus in Romania si masurile de raspuns necesare au fost prezentate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Acestia au creat startegii, care au in vedere patru scenarii:


  • Intre 0-25 de infectari;

  • Intre 25-100 de cazuri;

  • Intre 100-2000 de cazuri;

  • Peste 2000 de cazuri.



Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Martie 2020 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.