Social 10 Martie 2020 08:45
Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a aratat modul in care inchiderea scolilor ar putea face mai mult rau decat bine, in contextul masurilor de prevenire a coronavirusului.

Invitat la Marius Tuca Show, Rafila a spus ca masura inchiderii scolilor este una buna, doar ca trebuie facuta gradual. Acesta subliniaza ca e greu de crezut ca copiii vor petrece prea mult timp in casa.

Alexandru Rafila arata ca inchiderea scolilor poate avea un efect invers decat cel dorit, iar numarul infectiilor poate creste, de fapt. Descoperirile au fost facute de studii OMS dupa epidemia de gripa.

”E o parere medicala. Primul e legat de situatia epidemiologica actuala care, din punct de vedere al raspandirii in scoli, riscul e mic. Al doilea element e legat de studii facute de OMS dupa epidemia de gripa. S-a constatat ca dupa inchiderea scolilor numarul de cazuri a crescut, pentru ca stateau copiii, relationau. E greu de crezut ca vor sta in casa copiii pentru o perioada lunga”, a declarat invitatul lui Marius Tuca.

Acesta mai puncteaza si faptul ca cei mici nu sunt la fel de vulnerabili in fata acestei boli, iar ca parintii nu ar trebui speriati.

”Si al treilea element e legat de faptul ca se imbolnavesc mai greu, copiii fac forme usoare, nu s-a inregistrat vreun deces pana la varsta de 10 ani. Nu trebuie sa ingrjoram parintii. Noi trebuie sa ne pregatim, sa educam copiii. Profesorii sa stea de vorba cu parintii, sa le dea teme online, sa gasim niste modalitati”, a declarat Rafila, citat de stiripesurse.ro.

Alexandru Rafila vorbeste despre pericolele care pot aparea in cazul inchiderii scolilor brusc. Acesta sustine ca masurile trebuie luate gradual, fara sa fie excluse din start. Daca lucrurile merg prea repede, atunci riscam sa fie blocate atat activitatea sociala, cat si cea economica.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Martie 2020 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.