Social 6 Martie 2020 10:57
Guvernul va ataca la CCR legea prin care Parlamentul respinge ordonanta care amana dublarea alocatiilor.

Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala respingerea OUG privind amanarea pana pe data de 1 august a majorarii acestora.

Joi seara, Ludovic Orban a declarat ca nu exista fondurile necesare pentru dublarea alocatiilor de stat pentru copii, iar din acest motiv se va adresa Curtii Constitutionale.

"In legea bugetului de stat, care a fost promulgata inainte de intrarea in vigoare a legii care a fost votata de Parlament privind alocatia de copii, nu au fost prinse sursele de bani.

Mai mult decat atat, Legea bugetului de stat se bazeaza, conform legii responsabilitatii fiscal bugetare, pe legea plafoanelor, care si legea plafoanelor fusese adoptata. Nu exista in Legea bugetului de stat banii pe capitole, pe subcapitole, este o aberatie, este neconstitutionala.

Atacam legea de respingere a ordonantei la Curtea Constitutionala pentru ca este neconstitutionala legea de respingere. Daca va decide onorata Curte Constitutionala ca nu este neconstitutionala legea de respingere a ordonantei si, practic, sa ne permita sa platim, atunci o sa platim. Asta e, ce sa facem, o sa platim", a mentionat Ludovic Orban in cadrul unei emisiuni.

"Atata timp cat ai o lege in vigoare care prevede ca de la 1 septembrie se majoreaza pensiile cu 40%, noi am alcatuit Legea bugetului de stat prevazand sumele de bani necesare pentru aplicarea legii.

Deci, in Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat sunt prevazute sumele de bani, pentru ca asa era normal sa fie prevazute, pentru ca era o lege in vigoare", a mai adaugat acesta, potrivit antena3.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Martie 2020 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.