Social 6 Martie 2020 10:22
Noul coronavirus continua sa se extinda la nivel international. 300 de milioane de elevi nu merg la scoala pentru ca unitatile scolare au fost inchise. Stadioanele s-au golit, meciurile se joaca fara spectatori, locurile de rugaciune sunt si ele goale ori au fost inchise. Problemele se resimt si in industria alimentara. Preturile la usturoi au crescut considerabil la nivel international.

Mai multe tari isi pun bazele in comertul cu usturoi pentru a alunga infectarea cu noul coronavirus, motiv pentru care pretul usturoiului a explodat de cateva saptamani. China este cel mai mare producator de usturoi din lume si reprezinta 80% din consumul mondial.

Din cauza aparitiei virusului, exporturile de usturoi au scazut in China, provocand o criza a usturoiului a nivel mondial.

Statele Unite importa 70% din usturoiul cultivat in China, iar ministrul american al Agriculturii sustine ca pretul a crescut in februarie cu aproape 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Spania este cel mai mare producator de usturoi din Europa, iar comenzile externe sunt din ce in ce mai mari de cand nu se mai exporta din China, dar producatorii spanioli sustin ca nu pot face fata tuturor comenzilor, potrivit g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Martie 2020 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.