Un ofiter de politie de la Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO), care apare in mai multe poze si filmari cu membrii unor grupari de interlopi, a fost scos din activitate si i-a fost retras accesul la informatii clasificate, urmand sa fie sesizat Parchetul, a anuntat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, intr-o conferinta de presa.

"Un ofiter de la Combaterea criminalitatii organizate, despre care aveam date si suspiciuni ca s-a apropiat mult prea mult de infractori, si nu in sensul de a-i prinde, ci de a-i sprijini, a fost pus la dispozitia unitatii, i-a fost retras accesul la informatii clasificate si va fi sesizat Parchetul", a declarat Marcel Vela.

El a aratat ca aceste masuri au fost luate pentru a elimina orice posibilitate ca acest ofiter de politie sa poata afecta in orice fel activitatile Politiei.

"Am luat masurile administrative care se impun la acest moment. Nu tolerez asemenea comportamente. Nu accept ca cei care trebuie sa actioneze impotriva criminalitatii, sa elimine infractionalitatea sa fraternizeze cu infractorii", a spus Vela.

El a mentionat ca, de la inceputul mandatului, i-au fost semnalate mai multe astfel de cazuri, in care diversi politisti fac lucruri "nu tocmai legale".

"Am dispus initierea demersurilor pentru operationalizarea unei linii telefonice de contact la sediul ministerului, prin care cetatenii sa poata semnala orice tip de astfel de situatii", a afirmat Vela, potrivit site-ului Agerpres.

Potrivit acestuia, ofiterul BCCO Robert Badea era monitorizat si exista o ancheta pe numele sau dinaintea aparitiei unor filme pe YouTube, in care acesta apare alaturi de membri ai unor clanuri interlope.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.