"Cred ca au fost vizibile intentia mea si rezultatele in combaterea discriminarii de orice fel, poate chiar a deranjat putin zona pesedista, altfel nu pot sa ii explic de ce in campanie PSD-ul insista in zona discriminarii de tip xenofob. Acesta este un semn cert pe care nu cred ca-l pune nimeni sub indoiala, ca PSD-ul chiar are nevoie de cativa ani de opozitie sa-si revina un pic si sa revina in zona valorilor europene, sa abandoneze acest discurs al urii xenofobe.

Nu am renegat niciodata apartenenta mea etnica: sunt etnic german, dar sunt cetatean roman suta la suta. O sa ne aplecam asupra chestiunii de combatere a discriminarii. Poate chiar am deranjat zona PSD-ista astfel nu-mi pot explica de ce in campanie PSD insista sa exceleze in discriminarea de tip xenofob comparandu-ma cu personaje abominabile din secolul XX.

Nici macar nu ma supar daca cineva ma aseamana cu fosti dictatori, dar trag un semnal de alarma ca asa ceva nu e doar inoportun, imoral, dar e inadmisibil", a spus Iohannis, citat de adevarul.ro.