Muzica si cantatul s-au dovedit, de exemplu, utile in imbunatatirea atentiei si memoriei la persoanele care sufera de dementa, a precizat sursa citata.

Rezultatele studiului s-au bazat pe analiza a 900 de publicatii privind beneficiile pe care arta le are din copilarie pana la varsta adulta si batranete, scrie Agerpres.

"Exemplele mentionate arata modalitati prin care artele pot trata provocari complexe de sanatate, precum diabetul, obezitatea si sanatatea mentala", a declarat Piroska Ostlin, directorul regional interimar al OMS.

Ascultarea de muzica a ajutat la controlarea nivelului glicemiei in timpul unor situatii obisnuite si stresante la persoane cu sau fara diabet.

Totodata, rezultatele arata ca acei copii ai caror parintii le citesc inainte de culcare au "un somn mai lung in cursul noptii si o concentrare mai buna la scoala", potrivit studiului

Ascultarea de muzica sau realizarea unor mestesuguri pot fi de asemenea utile in stabilirea ingrijirilor medicale si in suplimentarea sau imbunatatirea tratamentului.

Cele cinci categorii de arte analizate in cadrul studiului au fost: arte ale spectacolului (muzica, dans, cantec, teatru), arte vizuale (mestesuguri, pictura, fotografie), literatura (scris, citit), arte culturale (vizitare de muzee, concerte, teatru) si arte online.

Publicatiile in limba engleza si rusa studiate dateaza din perioada ianuarie 2000 - mai 2019.