USR Bucuresti ii solicita primarului general Gabrielei Firea sa suspende o licitatie pentru achizitia de motociclete destinate Politiei Locale.

"Inca o licitatie cu dedicatie la Primaria Capitalei? N-ar fi exclus, mai ales daca ne uitam pe anuntul de participare publicat de Politia Locala Bucuresti. Directia subordonata Gabrielei Firea vrea sa cumpere 8 motociclete, cu o valoare totala estimata la 1,2 milioane lei. Adica 150.000 de lei sau 31.000 de euro fiecare. Ce face Politia Locala cu astfel de motociclete? Greu de zis, de vreme ce politistii locali nu au atributii legate nici de circulatia rutiera, nici de interventia in situatii de urgenta semnalate prin 112.

Insa, problema nu este legata doar de utilitatea motocicletelor si de pretul lor, ci mai ales de detaliile trecute in caietul de sarcini. Sunt extrem de putine motociclete care pot respecta exigentele impuse in documentatia procedurii de achizitie. De exemplu: se cere ca motorul sa fie de 129 cai putere iar transmisia sa fie tip arbore cardanic. De ce ar avea nevoie politistii locali de motoare atat de puternice sau cu ce i-ar incurca transmisia pe lant, nimeni nu stie. Poate dar cei care au intocmit caietul de sarcini cu gandul la un anumit furnizor si la un anumit model de motocicleta.

Cerem Gabrielei Firea sa suspende imediat aceasta procedura prin care se risipesc inutil banii bucurestenilor. Politia locala nu are nevoie de motociclete de cate 31.000 de euro. Are nevoie, ca de altfel toata municipalitatea, de o conducere care sa se gandeasca mai mult la bucuresteni si mai putin la interesele personale", arata USR Bucuresti pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.