Agentia Nationala de Transplant informeaza ca un barbat in varsta de 43 de ani a daruit viata pentru trei romani si un strain.

"Transplantul inseamna viata!

O noua noapte alba la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, o noua prelevare de organe.

In noaptea de vineri spre sambata, mai multe echipe de medici au prelevat inima, ficatul, rinichii si corneea de la un barbat de 43 de ani din Alesd, judetul Bihor, care nu a mai avut nicio sansa la viata dupa ce a cazut, miercuri, de la etajul patru al unui bloc. Medicii au facut tot ce s-a putut pentru salvarea lui, insa a doua zi s-a instalat tabloul de moarte cerebrala. Trecand peste aceasta imensa tragedie, sora barbatului si-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Operatia a durat mai bine de 5 ore - a inceput la ora 3.00 dimineata si s-a sfarsit in jurul orei 8.30.

Ficatul va merge la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca , iar corneea la Spitalul Militar Central din Capitala. „Pentru ca nu s-a gasit receptor compatibil in tara, cordul a fost prelevat de o echipa de medici din Munchen, prin Eurotransplant. Plamanii nu s-au prelevat pentru ca avea contuzie pulmonara”, a declarat medicul Carmen Pantis, coordonator regional ANT, coordonator transplant SCJU Oradea.

Multumim familiei donatorului, multumim echipelor de medici si tuturor romanilor care sprijina activitatea de transplant!", se arata intr-o postare pe Facebook a Agentiei Nationale de Transplant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.