Nascut in Martinica (Antilele franceze), acest agent administrativ de 45 de ani era informatician la Directia de informatii a prefecturii politiei din Paris si suferea de surditate.

Agresiunea s-a produs chiar in interiorul acestui loc emblematic care regrupeaza mai multe mari directii ale politiei pariziene, situat in centrul istoric al capitalei franceze, in apropierea catedralei Notre-Dame, scrie Agerpres.

El a injunghiat mai intai cu un cutit de bucatarie trei persoane care se aflau in birourile serviciului sau, iar apoi a lovit mortal o functionara administrativa pe o scara. Citeste si: Patru politisti ucisi la Paris, de un angajat al Prefecturii. Atacatorului a fost lichidat

In curtea cladirii, un politist i-a ordonat sa lase cutitul, facand ulterior uz de arma. Atins la cap, atacatorul a fost ucis.

"Era o persoana obisnuita, cineva foarte calm. Il vedeam mergand la moschee, dar avea o conduita normala", a relatat pentru AFP o vecina. Potrivit localnicilor, el avea doi copii, de noua si trei ani.

Acest functionar "nu prezentase niciodata abateri comportamentale", nici "cel mai mic semn de alerta", a declarat ministrul francez de interne, Christophe Castaner.

Presedintele francez Emmanuel Macron a calificat joi drept o "adevarata drama" moartea celor patru functionari ucisi in miezul zilei de un coleg la prefectura politiei din Paris.

Seful statului s-a deplasat la fata locului pentru "a-si exprima sprijinul si solidaritatea cu intregul personal", potrivit Palatului Elysee. "Ei sunt in stare de soc, este unul dintre colegii lor care a ucis alti patru", a comentat Emmanuel Macron in cursul serii, in timpul unei deplasari la Rodez (sud).