Metaxas (35 de ani) fusese pus sub acuzare pentru rapire si crima cu premeditare contra a sapte persoane - provenite din Filipine, Nepal si Romania (Livia Florentina Bunea, in varsta de 38 de ani, si fiica sa in varsta de 8 ani, Elena - n.red.) - in perioada septembrie 2016 - iulie 2018, scrie Agerpres.

Aceste crime au socat opinia publica din Cipru, tara unde asemenea delicte sunt relativ rare, si au provocat demisia sefului politiei, in timp ce ministrul justitiei a demisionat din proprie initiativa.

Nicos Metaxas a fost dus luni, in conditii de maxima securitate, la un tribunal din Nicosia, unde a comparut fara avocat.

In momentul citirii actului de acuzare, el a izbucnit in plans. ''Am comis crime abominabile'', a afirmat acuzatul, care a transmis condoleante familiilor victimelor.

Recunoasterea vinovatiei intr-un proces judiciar din Cipru inseamna ca instanta va audia martorii si apoi va decide sentinta, aceasta fiind asteptata in cursul zilei de luni. Acuzatul risca o pedeapsa de inchisoare pe viata pentru fiecare dintre cele sapte capete de acuzare.

Suspectul a abordat online femeile pe care urma sa le ucida si care au fost date disparute intre septembrie 2016 si august 2018.

Prima victima, o femeie filipineza de 30 de ani, a fost gasita - de mai multi turisti care faceau fotografii - intr-o fantana din apropierea unui lac de langa Nicosia, la finalul lunii aprilie, iar ultima victima pe 12 iunie, chiar in lacul respectiv. Aceasta din urma era o fetita in varsta de sase ani, fiica primei victime.