Social 14 Iunie 2019 14:59 de Clara Vacaru
Mutarea intr-o casa noua reprezinta o experienta inedita si emotionanta pentru proprietari. Totodata, este si un prilej foarte bun de a sarbatori alaturi de familie si prieteni aceasta noua etapa a vietii.

Sa gasesti un cadou potrivit pentru a celebra evenimentul poate fi, insa, o adevarata provocare. Obiectele de mobilier sau decoratiunile voluminoase sunt unele dintre cele mai neinspirate cadouri, mai ales daca nu stii in ce stil este amenajata locuinta. Astazi, oaspetii tind sa ofere cadouri moderne sau obiecte cu o semnificatie aparte, asa ca iti prezentam cateva sugestii din care sa te inspiri.

Sa gasesti un cadou potrivit pentru a celebra evenimentul poate fi, insa, o adevarata provocare. Obiectele de mobilier sau decoratiunile voluminoase sunt unele dintre cele mai neinspirate cadouri, mai ales daca nu stii in ce stil este amenajata locuinta. Astazi, oaspetii tind sa ofere cadouri moderne sau obiecte cu o semnificatie aparte, asa ca iti prezentam cateva sugestii din care sa te inspiri.

Flori

Un buchet deosebit de flori reprezinta o optiune excelenta atunci cand nu stii ce cadou ar fi potrivit pentru casa noua. Plantele in ghiveci vor aduce o pata de culoare in orice camera si o multime de zambete proprietarilor. Pentru a oferi mai mult decat flori, cerceteaza semnificatia lor inainte de a le alege.

De exemplu, orhideele au o forma eleganta si reprezinta o adevarata declaratie de stil. Sunt usor de ingrijit si ideale pentru cei cu o viata plina si agitata. Crinul pacii este bine cunoscut pentru proprietatile sale de purificare a aerului si beneficiile feng shui, iar copacul bonsai simbolizeaza norocul, armonia si fericirea. Plantele aromatice sunt deosebite, iar pe langa functionalitatea lor in bucatarie, vor umple intrega acasa cu un parfum imbietor.

Prosoape

In mod sigur, noii proprietari au in casa lor prosoape. Insa, un astfel de cadou nu este nicidecum demodat sau inutil. Din contra, un set de prosoape pufoase, de calitate superioara, este intotdeauna binevenit. Poti alege produse deosebite, intr-o nuanta placuta si cu imprimeuri sau insertii moderne.

Seturile sau pachetele care includ si alte obiecte de baie reprezinta un cadou atent si practic. In cazul in care este posibil, afla detalii despre culorile din noua lor casa sau detalii despre decor si achizitioneaza niste prosoape care sa respecte stilul locuintei.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

O sticla de vin

Cu toate ca ar putea fi considerat un cadou banal, vinul are o semnificatie aparte. Este daruit gazdelor pentru a le ura sa fie intotdeauna vesele si pline de voie buna, mai ales in noua casa. Poti gasi numeroase sortimente pe care sa le oferi cadou, de la vinurile clasice si pana la cele spumante cu arome speciale.

Pentru a-i surprinde placut pe proprietari, opteaza pentru o varianta personalizata, alaturand sticlei o felicitare cu o dedicatie aparte. In cazul in care oferi vinul cadou intr-o cutie de lemn, personalizata sau nu, simbolistica va fi cu atat mai deosebita. Lemnul este un simbol al stabilitatii, fiind adesea daruite obiecte din acest material tinerilor care se muta intr-o casa noua.

Coastere

Creativitatea isi poate spune cuvantul in ceea ce priveste cadoul, mai ales atunci cand vrei sa reprezinte o amintire placuta pentru proprietari. Suporturile pentru pahare sunt potrivite pentru o casa noua si e posibil ca gazdele sa fi uitat de ele, in toiul mutarii.

Citeste si:
Cum să organizezi o petrecere minunată pentru majoratul copilului
Cum să organizezi o petrecere...

Prin urmare, le vei oferi un dar practic, util si chiar haios. Gasesti o multime de modele deosebite, de la seturi din bambus ce pot fi folosite si ca obiecte decorative, pana la coastere personalizate, cu mesaje amuzante, sau unele realizate din materiale inedite, viniluri sau alte obiecte vechi.

Un card cadou

Daca nu ai gasit un dar pe masura asteptarilor lor, cel mai simplu ar fi sa optezi pentru un card cadou de la un magazin de decoratiuni interioare. Indiferent daca au amenajat sau nu intreaga locuinta, cu siguranta mai au cate ceva de cumparat.

Isi pot achizitiona un tablou, perne, covoare, un obiect decorativ inedit sau cateva cosuri de depozitare. Atunci cand nu cunosti gusturile gazdelor e mult mai usor sa le oferi posibilitatea de a-si alege cadoul. Poti ambala cardul intr-o frumoasa cutie de cadou si, eventual, sa il oferi in dar impreuna cu o sticla de sampanie.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Traditia legata de darurile de casa noua dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Este respectata cu sfintenie si in zilele noastre, asa ca este bine sa nu omiti cadoul atunci cand participi la o petrecere de casa noua. Nu ezita sa dai o nota personala darului sau sa oferi lucruri care au o semnificatie aparte, mai ales daca vrei ca gestul tau sa fie apreciat de noii proprietari.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.