Incepand de la ora 14:00 si pana la ora 21:00 este in vigoare un cd portocaliu: "In nordul si estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea se vor semnala manifestari de instabilitate atmosferica accentuata. Vor fi averse torentiale, intensificari ale vantului, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si pe arii restranse 50...60 l/mp", anunta meteorologii.

Judetele vizate sunt Vaslui, Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Prahova si Dambovita.


Cod galben de ploi si vant

De la ora 12:00 pana la ora 23:00, "in estul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali vor fi intervale cu manifestari de instabilitate atmosferica. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp", se arata in atentionare.

Judetele vizate de codul galben sunt: Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Bacau, Harghita, Covasna, Brasov, Prahova, Giurgiu, Arges, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Gorj, Valcea si Municipiul Bucuresti.


Informare meteo de vreme rea

Pana marti la ora 23:00, este valabila o informare meteo pentru toata tara. "Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor si serilor".