Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca inadmisibila, cererea depusa de fostul europarlamentar Adrian Severin de sesizare a Curtii Constitutionale cu o exceptie de neconstitutionalitate a unui articol din Codul de procedura penala, care limiteaza la 30 de zile termenul de introducere a unei contestatii in anulare.

Adrian Severin a depus la instanta suprema o contestatie prin care solicita anularea condamnarii in baza deciziei Curtii Constitutionale privind nelegalitatea constitutirii completurilor de 5 judecatori.

Motivul respingerii: Severin nu mai era in termenul de 30 de zile de introducere a unei contestatii in anulare. De altfel, politicianul a incercat sa sesizeze CCR cu aceasta exceptie, dar cererea sa a fost respinsa.

Decizia este definitiva, noteaza Ziare.com.

Pe 16 noiembrie 2016, Adrian Severin a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta. Adrian Severin, eliberat conditionat la inceputul acestui an, a formulat o contestatie in anulare, inregistrata pe data de 13 decembrie pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.