„In legatura cu protestul care se desfasoara azi, la ora 15.00, un protest pentru autostrazi, vreau sa stie protestatarii ca sunt alaturi de ei #sieu”, a spus seful statului la finalul unei declaratii de presa pe tema bugetului pe 2019, potrivit Digi24.

Zeci de firme, primarii, echipe sportive, personalitati, sindicate, dar si persoane fizice au anuntat ca se vor alatura protestului „Romania vrea autostrazi” si intrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Stefan Mandachi, initiatorul protestului #sieu, inaugureaza, in localitatea Cumparatura, judetul Suceava, primul metru de autostrada construit in Moldova.

"2.000 de oameni mor anual pe soselele din Romania. Cati ar fi supravietuit daca aveam autostrazi? Noi tot inghitim si stam tacuti. Daca un angajat nu-si ia leafa in ziua stabilita ce se intampla? Sau daca firmele mele nu vireaza banii la stat pe data de 25 in fiecare luna? Dar cine raspunde ca nu avem autostrazi? Chiar ca suntem luati de prosti”, a spus Stefan Mandachi la initierea protestului.