Un tren care circula pe ruta Brasov-Medias, a deraiat sambata dimineata intre statiile Augustin si Racos, judetul Brasov. De asemenea, cateva ore mai tarziu, locomotiva unui tren rapid care circula pe ruta Brasov - Curtici a deraiat in zona statiei Savarsin, din judetul Arad. Din fericire, nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale importante.
Directorul CFR Calatori: Nu s-a intamplat nimic deosebit In urma celor doua incidente, directrul Leon Barbulescu a fost contactat de Antena 3 pentru a comenta cele intamplate, reactia sa fiind: "Noi nu avem la momentul asta o cauza exacta. In ambele situatii, nu cred ca e vorba de locomotiva, dar nu ma pot pronunta acum. Eu va pot spune ca nu au fost evenimente deosebite. Calatorii au fost in regula, deci nu s-a intamplat nimic deosebit".

Reporterul, constatand ca au din ce in ce mai multe incidente, Barbulescu a reactionat imediat: "Cand ati constatat? Noi ne facem treaba asa cum trebuie si sa fie bine...Iertati-ma, chiar dormeam si m-ati trezit efectiv din somn." Ministrul Transporturilor: Sa se odihneasca, dar nu pe banii CFR "Sunt convins ca, fara ca eu sa am vreo ingerinta, cei din Consiliul de administratie de la CFR Calatori il vot lasa pe domnul director sa se odihneasca in continuare, dar nu pe banii de la CFR Calatori si in cursul zilei de maine o sa vreau sa am si eu o discutie cu reprezentantul Adunarii generale AGA in CFR Calatori si cu presedintele CA si sa vina cu modificarea de urgenta in ce inseamna managementul de la CFR Calatori. Nu mi-a venit sa cred reactia, dansul trebuia sa vina cu lucruri clarificatoare legate de aceste incidente si nu sa fie trezit din somn. Drept urmare, eu sunt convins ca trebuie sa se odihneasca, dar nu pe banii de la CFR Calatori", a spus Cuc, tot la Antena 3, citat de hotnews.ro.

El a tinut sa mentioneze ca s-a comunicat dezastruos.

“Eu ieri eram in ministerul Transporturilor, am chemat secretarul de stat, s-a constituit o comisiei care investigheaza cauzele accidentului, ma asteptam ca domnul Barbulescu asta sa comunice", a adaugat el.

De asemenea, el a tinut sa mentioneze ca masura care s-ar impune in acest caz ar fi schimbarea din functie a directorului CFR, insa decizia urmeaza sa fie luata in cursul zilei de luni.