UPDATE 12:18 - Inca o persoana a murit din cauza gripei, numarul celor decedati in urma acestei boli ajungand la 14, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Ultima persoana care a decedat din aceasta cauza este un barbat de 71 de ani din Bucuresti, confirmat cu virusul gripal A.

UPDATE 11:55 - Un numar de 13 persoane au murit, pana in prezent, din cauza gripei, informeaza vineri Ministerul Sanatatii.

Ultima persoana care a murit din aceasta cauza este un barbat din judetul Timis, in varsta de 69 de ani, avand virus gripal de tip A.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad, Daniela Carnatu, pacienta a ajuns la Spitalul Clinic Judetean Arad cu complicatii, fiind internata la Terapie Intensiva.

"Pacienta nu era vaccinata si nu s-a prezentat la medic dupa primele simptome, alegand sa se trateze la domiciliu", a precizat sursa citata, potrivit Antena3.ro.

Conform DSP, este al patrulea deces cauzat de gripa in judet, de la inceputul sezonului, fiind vorba de un barbat de 33 de ani, altul de 40 de ani, unul de 82 de ani si femeia de 81 de ani, toti fiind nevaccinati.

Pana vineri, in judet fusesera confirmate, prin analize, 12 imbolnaviri de gripa, dar si numarul virozelor si pneumoniilor se mentine peste media anilor trecuti, pentru aceasta perioada a anului. Astfel, in ultima saptamana, medicii aradeni au inregistrat 1.300 de viroze, cu 57 de internari si 456 de pneumonii, cu 72 de internari.