"Christophe Castaner (ministrul de Interne) a evocat starea de urgenta. La aceasta ora se desfasoara o reuniune cu presedintele Republicii, cu premierul (Edouard Philippe) si ministrul de interne pentru a face mai intai bilantul zilei de ieri (sambata) si a se vedea ce masuri ar trebui luate pentru a evita astfel de evolutii, pentru ca nu exista nicio indoiala ca fiecare weekend se transforma intr-un protest si un ritual de violenta", a afirmat acelasi purtator de cuvant.

Ciocniri violente intre scutieri si protestatarii din miscarea denumita "Vestele galbene" au avut loc sambata pe strazile Parisului in al treilea weekend consecutiv de manifestatii impotriva costului ridicat al vietii.

Conform politiei franceze, violentele de sambata s-au soldat 133 de raniti si au condus la retinerea a 412 de protestatari, dintre care 378 au fost plasati in arest preventiv, conform AFP.

Dintre cei 133 de raniti, 23 sunt reprezentanti ai fortelor de ordine, a detaliat prefectura.

Intreaga zi de sambata, Parisul a fost scena unor importante violente urbane in vestul si centrul capitalei.

Presedintele francez Emmanuel Macron a convocat pentru duminica dimineata o reuniune de urgenta la Palatul Elysee, a doua zi dupa scenele de gherila urbana la Paris, care au marcat o noua escaladare in conflictul autoritatilor cu asa-numitele "Veste galbene", si par sa conduca spre o criza politica majora.