Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata mai multe atentionari nowcasting Cod galben de averse si descarcari electrice pentru localitati din judetele Suceava, Bistrita-Nasaud, Maramures, Hunedoara, Arad, Caras-Severin, Timis, Alba si Harghita valabile pe parcursul urmatoarei ore.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 15:00, in zona de munte a judetelor Suceava si Maramures se vor semnala local averse ce vor cumula 25...30 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari de scurta durata ale vantului, informeaza Agerpres.

De asemenea, in localitati din judetele Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Arad, Caras-Severin si Timis se vor semnala descarcari electrice si intensificari ale vantului de scurta durata, iar ca fenomene asociate cantitati de apa care vor atinge local 15...20 l/mp si, posibil, grindina de mici dimensiuni.

Totodata, pana la 15.30, in zona de munte a judetelor Alba si Harghita se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina de dimensiuni mici.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.