"La data de 10 septembrie, peste 7.000 de politisti vor actiona in sistem integrat pentru desfasurarea in siguranta a festivitatilor specifice deschiderii anului de invatamant preuniversitar. De asemenea, in aceste zile, la nivel national, politistii intensifica activitatile educativ-preventive si de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licentierii, existentei inspectiei tehnice periodice si a asigurarii de raspundere civila obligatorie", arata IGPR.

Fiecare unitate de invatamant este inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale autoritatilor pentru ca noul an scolar sa inceapa si sa decurga in liniste si siguranta.

"Echipajele de politie vor fi prezente, zilnic, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate in permanenta traseele de deplasare a elevilor. De asemenea, politistii de la rutiera vor fi prezenti in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier la orele la care copiii vin si pleaca de la unitatile de invatamant. Totodata, sunt identificate si controlate toate unitatile economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor", mentioneaza sursa citata.

In egala masura, se vor organiza diverse activitati preventive-educative pentru elevi, in vederea prevenirii evenimentelor negative si evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional.