Social 10 August 2018 08:36
Sindicalistii din Administratia Nationala a Penitenciarerelor se afla vineri in greva japoneza, in semn de protest fata de lipsa de interes a autoritatilor pentru solutionarea problemelor din penitenciare.

Printre solicitarile sindicalistilor se numara conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea imputernicirilor ilegale si eliminarea discriminarilor salariale. De asemenea, acestia solicita si demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pe care il considera "principalul vinovat pentru ceea ce este un adevarat act de subminare a sistemului penitenciar".

Angajatii din penitenciare cer reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. "Chiar directorul general al ANP Marian Dobrica este ilegal imputernicit de 3 luni", afirma sindicalistii, potrivit News.ro.

Sindicalistii mai solicita eliminarea discriminarilor salariale, respectiv aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018, aprobarea Statutului politistului de penitenciare, "incetarea abuzului asupra pensionarilor - eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor", precum si plata integrala a orelor suplimentare curente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.