Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului de Ambulanta Gorj, Constantin Mitroi, la locul accidentului au intervenit doua ambulante.

"A avut loc un accident de munca la Mina Pesteana Jiu. Un miner de 48 de ani si-a pierdut viata. La locul accidentului s-a intervenit cu doua ambulante, una de la Rovinari si alta de la Targu Jiu. Barbatul se afla in soc hemoragic. S-a incercat resuscitarea lui, insa fara succes, medicii declarand moartea acestuia", a declarat Constantin Mitroi.

Se pare ca minerul a fost prins in banda de troliu, care transporta carbunele, insa politistii si inspectorii ITM incearca sa stabileasca exact cum s-a produs accidentul, indormeaza Digi24.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Gorj, Neli Matei, barbatul lucra pe postul de lacatus mecanic si avea o vechime in munca de 29 de ani.

"In timp ce facea comutarea de pe circuitul de steril pe circuitul de carbune, a fost prins de banda. Barbatul avea doi copii majori", a precizat Matei.