Social 15 Iulie 2018 23:03
Autoritatile din judetul Neamt au activat planul rosu de interventie in cazul unui incident petrecut duminica seara la o nunta organizata la o pensiune din localitatea Durau, mai multe persoane participante la eveniment avand de suferit in urma ruperii balustradei de la terasa unitatii, informeaza IGSU.

Update 23:18- Peste 10 persoane au fost ranite dupa ce a cedat balustrada de la terasa unui restaurant din statiunea Durau unde avea loc o nunta, autoritatile judetene declansand planul rosu de interventie, a declarat, pentru AGERPRES, colonelul Mihai Mitrea, adjunctul inspectorului sef al ISU Neamt.

"Din informatiile primite, mai multe persoane care participau la o nunta ar fi suferit rani in urma ruperii balustradei de la terasa unitatii in care avea loc evenimentului. Pentru optimizarea misiunii de raspuns, la nivelul judetului a fost declansat Planul Rosu de Interventie", a declarat colonelul Mihai Mitrea.

Potrivit unor surse, 10 persoane au suferit rani grave, iar pe langa acestea mai sunt si alte persoane ranite.

La fata locului au fost trimise doua ambulante SMURD, o autospeciala pentru transport victime multiple si 7 ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta.

Potrivit unor surse, evenimentul s-a produs la restaurantul "Vanatorul", amplasat la intrarea in statiunea Durau


"Pentru optimizarea misiunii de raspuns, la nivelul judetului a fost activat Planul Rosu de Interventie", precizeaza sursa citata.

La fata locului au fost trimise de urgenta doua ambulante SMURD, o autospeciala pentru transport personal si victime multiple si 7 ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta. Un elicopter SMURD a fost prealertat in sprijin, mai mentioneaza informarea IGSU.

Potrivit IGSU, din informatiile detinute pana la acest moment, 14 dintre persoanele surprinse au fost ranite, 3 dintre acestea mai grav, cu diverse politraumatisme.

Misiunea este in dinamica, iar echipajele medicale efectueaza evaluarea celor implicati in acest incident, la fata locului.

Citeste si:
Irina Deaconescu și-a făcut implant mamar. Primele declarații după...
Irina Deaconescu și-a făcut...

In sprijinul echipajelor care intervin, au fost trimise in sprijin: o autospeciala pentru transport personal si victime multiple ( cu medic) de la ISU Bacau, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim -ajutor de la ISU Botosani si 2 ambulante SMURD de la ISU Suceava. De asemenea, o ambulanta a Serviciului Judetean Suceava se deplaseaza spre locul producerii incidentului, scrie Agerpres.

Persoanele ranite vor fi duse la Toplita, de unde vor fi preluate de echipaje medicale de la ISU Mures cu 2 autospeciale pentru transport personal si victime multiple, o ambulanta de terapie intensiva mobila si o ambulanta a Serviciului Judetean de Ambulanta ( cu medic) in vederea transportarii la Unitatea de Primiri Urgente Targu Mures, pentru investigatii suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.