Halep, la primul esec dupa ce a cucerit cel dintai titlu de Mare Slem, la Roland Garros, a facut un meci cu multe momente slabe, cedand desi a condus cu 5-2 in decisiv si a avut o minge de meci.

Ambele jucatoare au alternat executiile de finete cu erorile de incepatoare, fiind lipsite de constanta si consistenta in joc, scrie Agerpres.

Hsieh (32 ani, 48 WTA) a jucat mai bine in setul secund, in care a condus cu 3-1, Halep a intors scorul, 4-3, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rand si setul, cu 4-6.

Halep iesise invingatoare in singura lor confruntare anterioare, in 2013, in primul tur la Cincinnati, cu 6-7 (5), 6-1, 6-2.

Simona Halep va primi un cec de 100.000 de lire sterline si 130 de puncte WTA pentru evolutia sa si va ramane pe primul loc in ierarhia mondiala, dupa turneul de la All England Club.

Romania a avut opt jucatoare pe tabloul principal de simplu, patru au trecut de primul tur, iar doua au ajuns in turul al treilea, Halep si Mihaela Buzarnescu, dar ele s-au oprit in aceasta runda.