„Daca cineva vrea sa modifice legile justitiei, nu trebuie sa o faca nici intr-o comisie speciala si nici intr-o procedura de urgenta. Noi avem nevoie de legi in care sa aiba incredere toti romanii, avem nevoie de o justitie bine conturata”, a spus Augustin Lazar, potrivit Digi24.

Intrebat ce va face dupa ce modificarile la legile justitiei vor fi votate, procurorul general a raspuns: „E o analiza in curs si vom prezenta instrumentele juridice - exista instrumente juridice prin care se verifica aceste texte”.

Una dintre optiuni este sesizarea Curtii Constitutionale, a adaugat Augustin Lazar. El nu a dorit sa spuna ce alte variante mai are Parchetul General.


Nu este pentru prima data cand Augustin Lazar vorbeste despre instrumentele pe care le are pentru a impiedica modificarile la legile justitiei. „Avem, dar nu le anuntam. Toate la momentul potrivit. Le pregatim”, a fost raspunsul procurorului general la intrebarile jurnalistilor, saptamana trecuta.

Seful Parchetului General mai spunea ca procurorii sunt „ingrijorati” de modificarile aduse in Parlament.

„Noi suntem ingrijorati, Ministerul Public este ingrijorat si societatea civila vad ca e ingrijorata de ceea ce se intampla. Adica, procedurile trebuie sa fie transparente si sa se functioneze in mod legal, asa cum sunt prevazute de lege”, a spus Lazar.