La aceasta ora, in fata Parlamentului se afla aproximativ 100 de persoane, care sufla in vuvuzele si scandeaza „Hotii”. Numarul jandarmilor este mult mai redus fata de miercuri seara, cand au fost mobilizate forte de ordine impresionante.

Joi seara, au loc proteste si la Sibiu si Timisoara si Ramnicu Valcea, scrie Digi24.

La Sibiu, peste doua sute de persoane s-au strans in apropierea zonei centrale, in fata Magazinului Dumbrava. Protestul este autorizat, iar manifestantii au pornit in mars pe cateva dintre arterele principale ale orasului, cerand retragerea pachetului legilor justitiei din Parlament si alegeri anticipate.

Ei scandeaza „Derbedei si infractori, nu va vrem conducatori”, „Rusine, rusine sa va fie” sau „Nu stati la ferestre, haideti la proteste”. De asemenea, au steaguri tricolore si vuvuzele.

La Timisoara, aproximativ o suta de oameni s-au adunat in Piata Libertatii, pentru a protesta fata de modificarea legilor justitiei. Apelul a fost facut pe Facebook, iar protestatarii poarta steaguri tricolore si cateva pancarte cu mesaje precum „Toti pentru Justitie”. Ei striga lozinci impotriva Guvernului si sufla puternic in fluiere si vuvuzele. Manifestantii vor porni, la finalul protestului, intr-un mars spre Palatul Dicasterial din Timisoara, care gazduieste sediile instantelor de judecata si Parchetele.

Miercuri seara, peste 400 de oameni au protestat in fata Parlamentului, scandand „PSD, ciuma rosie!”, „Pui de hoti si de mafioti!”, „Elicoptere pentru hahalere!”, „Dragnea la puscarie!”, „Parlament penal, mars la tribunal!”, in timp ce in Camera Deputatilor a fost dezbatuta legea 303/2004 privind statutul magistratilor.

Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a introdus joi un nou articol in legea 304/2004 privind organizarea judiciara, potrivit caruia Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) va trebui sa elaboreze anual un raport de activitate pe care sa-l prezinte ministrului Justitiei si CSM. Un alt amendament adoptat este ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) nu va mai putea infiinta servicii teritoriale, servicii, birouri si alte compartimente de activitate fara avizul Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, comisia a votat infiintarea unei sectii de investigare a unor infractiuni din Justitie, care va functiona in cadrul Parchetului General si va avea drept competente exclusive efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile de coruptie si infractiunile contra infaptuirii justitiei savarsite de procurori si judecatori.