Avertizarea cod galben de vreme rea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie vizeaza judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Sibiu, Alba si Hunedoara si va fi in vigoare joi, in intervalul 06.00 - 22.00.

Potrivit meteorologilor, in zona de munte a acestor judete vantul va sufla cu viteze care vor depasi la rafala 70 - 80 de kilometri la ora, iar pe creste va ajunge la 90 de kilometri la ora. La altitudini mari se va depune strat consistent de zapada, iar ninsoarea va fi viscolita.

De asemenea, de miercuri noapte, de la ora ora 02.00 si pana in 1 decembrie, la ora 02.00, la munte vantul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depasi 60 - 65 de kilometri la ora, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada. In restul zonelor, precipitatiile vor fi mixte si se va forma polei.

Meteorologii spun ca intensificari temporare ale vantului vor fi si in zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari in Banat si pe litoral, de pana la 60 - 70 de kilometri la ora.

In Banat, Crisana, Maramures, in cea mai mare parte a Olteniei, in nord-vestul Munteniei si local in Transilvania va ploua, cantitatile de apa vor depasi 15 - 20 de litri pe metru patrat si izolat 30 de litri pe metru patrat, iar pe spatii restranse se va semnala polei.