Potrivit IGSU, la fata locului, pompierii militari intervin cu patru autospeciale de stingere cu apa si spuma, pentru limitarea potentialelor pericole.

”Populatia din proximitate a fost informata asupra acestui incident si s-a dispus masura evacuarii preventive a peste o suta de locuitorilor din satul Traian si transportul acestora in spatii sigure, pana la finalizarea interventiei”, au precizat reprezentantii IGSU.

Potrivit acestora, in zona, circulatia feroviara a fost intrerupta, iar cea rutiera se realizeaza pe rute alternative, misiunea fiind in dinamica.

Reprezentantii ISU Galati au precizat ca s-a luat decizia eliberarii gazului in atmosfera, operatiunea urmand a dura cateva ore.

Pompierii din Galati intervin, duminica, pentru asigurarea masurilor de securitate la o cisterna incarcata GPL care prezinta scurgeri de gaze. Aceasta a fost trasa pe un camp, la aproximativ un kilometru de Drumul National 25.

Potrivit procedurilor, in asfel de cazuri se instituie o zona de siguranta in jurul cisternei dupa care se analizeaza posibilitatea de trecere a combustibilului in alta cisterna sau de eliberare controlata in atmosfera a gazelor, daca nu se poate transvaza in conditii de siguranta combustibilul.

Nu exista pericol de explozie si nu au rezultat victime in urma incidentului.