"Noul an scolar incepe cu sperante, cu incredere si cu dorinta de a invata si de a reusi in viitor. Va asteapta, dragi elevi, un an in care veti dobandi noi cunostinte, un an pe care trebuie sa il tratati cu seriozitate.

Nicolae Iorga spunea: ”Scoala este tot ce vezi si tot ce auzi. Ea trebuie sa te invete sa fii propriul tau dascal, cel mai bun si cel mai aspru.” Asadar, parafrazandu-l pe marele om de cultura, va invit, dragi elevi, sa aveti incredere ca ceea ce veti realiza in scoala va insemna mult pentru viitorul vostru, iar aceasta trebuie sa va dea incredere deplina in puterile voastre.

Drumul nu este deloc usor si nici scurt, dar impreuna cu profesorii vostri am convingerea ca veti reusi sa va atingeti obiectivele in viata.

Invatamantul romanesc are nevoie de noi toti, profesori, parinti, administratie locala si de toate institutiile din judet si din tara: politie, spital, biserica, agenti economici, guvern, parlament. Toti trebuie sa punem umarul si sufletul pentru ca invatamantul sa fie asa cum ni-l dorim.

Va urez tuturor un an scolar frumos, cu rezultate cat mai bune de care sa va bucurati cu totii", a scris Tariceanu pe Facebook.

Si premierul Mihai Tudose a transmis la randul sau un mesaj.