Potrivit unui comunicat de presa remis luni de Politia Judeteana Buzau, agentii de circulatia au vrut sa opreasca in trafic un autoturism, dar soferul acestuia nu s-a conformat.

Au fost trase cinci focuri de arma, doua dintre acestea in plan vertical, iar trei in plan orizontal. Unul dintre gloante a atins autovehiculul in partea din spate dreapta jos si unul in anvelopa, fapt ce a condus la imobilizarea autoturismului si, implicit, a conducatorului acestuia.

Dupa imobilizare, s-a constatat faptul ca la volan se afla un tanar in varsta de 27 de ani, din localitatea Gura Teghii, iar in urma testarii sale cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie alcoolica de 1,19 miligrame alcool pur in aerul expirat.

Totodata, s-a stabilit faptul ca tanarul nu detinea permis de conducere si, de asemenea, fiind condus la spital, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si respectiv refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, scrie News.ro.

Judecatoria Patarlagele a dispus arestarea preventiva a tanarului pentru o perioada de 30 de zile.