"Ii asigur pe toti bucurestenii care sunt racordati la sistemul centralizat de termoficare ca nu vor avea sub nicio forma de suferit, deci factura nu se va majora la intretinere, la apa cala si caldura, ca urmare a faptului ca regia de termoficare a municipiului a solicitat Consiliului General o majorare a tarifului cu 32%, tarif care nu a mai fost ajustat din 2011, regia aflandu-se in procedura de insolventa", a precizat marti Firea, in deschiderea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Primarul general a adaugat ca RADET Bucuresti a solicitat majorarea tarifului cu 32%, pentru ca au crescut preturile la materiile prime si la utilitati, scrie AGERPRES.

"In perioada care s-a scurs din 2011 si pana acum, de cand nu a mai fost ajustat acest tarif, care nu se va resimti in buzunarul cetatenilor pentru ca Primaria Generala va majora subventia, au crescut preturile pentru materiile prime. De asemenea, au crescut exponential preturile la utilitati. Nu putem lasa in continuare ca o regie sa suporte, prin costurile proprii si in pretul de exploatare, toate aceste majorari care s-au facut din 2011 pana acum", a sustinut Firea.