Update 22:39- Consiliul de administratie al companiei de stat Tarom l-a numit, luni seara, in functia de director general interimar pe Alexandru Susanu - un director cu vechime in companie, responsabil cu operatiunile de zbor -, dupa ce a luat act de demisia fostului director.

Decizia vine dupa ce premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de catre Corpul de Control al primului-ministru la Tarom si la Compania Nationala de Investitii, incepand de luni.

Mihai Tudose a mers, duminica, la Palatul Victoria, pentru a dispune efectuarea controlului incepand chiar de luni.

Sursele au precizat, pentru News.ro, ca premierul i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, sa aleaga intre propria demisie si renuntarea la directorul Tarom.

Razvan Cuc ar fi cautat sustinere la partid, insa in urma discutiilor de duminica a decis sa renunte la directorul Tarom, care a ales sa demisioneze.

Premierul Mihai Tudose i-a reprosat, vineri, la inceputul sedintei Executivului, ministrului Transporturilor, lipsa de perfomanta a companiei aeriene Tarom, care a incheiat primele sase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei, si, de aseamenea, ca reprezentantii ministerului nu merg sa monitorizeze santierele unde sunt in desfasurare lucrari de infrastructura.

„Avem si cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei saptamani v-am intrebat de ce i-ati prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu – n.r.) si mi-ati spus ca va asumati, ca aveti incredere in el si ca stie ce are de facut. Asa este?”, l-a intrebat premierul pe ministrul Transporturilor.

„Da domnule prim-ministru, asa este”, i-a raspuns Cuc.

„Pai, eu sa inteleg ca aveti incredere in el si impreuna formati o echipa cu care va asumati ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni! CFR Marfa – pierdere, CFR Calatori – pierdere. Inteleg ca e o echipa foarte buna, dar nu mergeti in directia care trebuie”, i-a reporosat Tudose.

Duminica, directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat, dupa anuntul privind verificarile dispuse de premier, ca nu considera ca trebuie sa isi dea demisia, in conditiile in care, potrivit lui, a fost eficient si a adus doua avioane noi in cadrul flotei companiei.

”Nu are cum sa scoata in evidenta deficiente in perioada mea. Am fost foarte eficient. Am luat avioane care functioneaza si aduc profit companiei, am reorganizat compania, despre ce deficiente vorbim? Deficientele sunt in spate, nu sunt la mine”, a declarat Eugen Davidoiu, la Digi 24, intrebat despre decizia premierului Mihai Tudose de a trimite Corpul de Control la Tarom.

El spunea ca nu are motive de a-si da demisia pentru ca a fost eficient in activitatea sa.

”Eu nu voi demisiona pentru ca nu am de ce. Voi pleca cand voi dori eu pentru ca am muncit acolo si nu mi-am batut joc. Am adus doua avioane, le-am pus la munca si pentru asta trebuie sa plec? Mi se pare o nebunie. De ce sa-mi ceara cineva demisia? Ca am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru ca am deranjat niste grupuri de interese”, a afirmat Davidoiu.

Directorul general al Tarom a sustinut ca exista servicii de informatii care ar trebui sa stie ce companii externe doresc ca Tarom sa dispara.