Update 16:48- Traficul feroviar inchis sambata dimineata intre Murgeanca si Tandarei, in judetul Ialomita, a fost reluat pe un fir, in jurul orei 15.30, pentru trenurile cu tractiune Diesel, a informat CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, s-au rasturnat vagoanele 11 si 12 ale trenului de marfa compus din 40 de vagoane si incarcat cu combustibil lichid.
La ora actuala, circulatia feroviara este inchisa pana la degajarea liniei de cele doua vagoane rasturnate.

CFR Infrastructura mai informeaza ca in prezent, trei trenuri de calatori stationeaza in statiile adiacente, nefiind expuse vreunui pericol.

Sursa citata mai mentioneaza ca CFR Calatori a pus la dispozitie mijloace auto pentru transbordarea calatorilor intre statiile CF Murgeanca si Movila.

Echipele de interventie (ISU si CFR SA) se afla la fata locului pentru ridicarea vagoanelor rasturnate si redeschiderea circulatiei feroviare in conditii de siguranta.

Circulatia feroviara intre Tandarei si Murgeanca este inchisa din cauza deraierii in cursul acestei dimineti a unui tren de marfa.

Calatorii, din trenurile de pasageri afectate, sunt preluati cu mijloace auto la alte trenuri, pentru continuarea calatoriilor, scrie News.ro.

Potrivit CFR Calatori, trenurile de calatori afectate in urma deraierii celor doua vagoane de marfa in statia Tandarei sunt: IR 1970 Galati – Constanta, R 8221 Buzau – Constanta, R 8222 Constanta – Buzau. Trenul de calatori R 8036 Constanta - Fetesti (plecare 13.24) - Tandarei (sosire 13.59) este anulat pe distantaTandarei - Fetesti, iar R 8571 Tandarei (plecare 14.59) - Fetesti (sosire 15.34) este anulat pe intreaga distanta.

Potrivit ultimei informari a CFR Calatori, la trenurile cu plecare din Constanta si Buzau si care au ca destinatie finala Buzau, Constanta si Galati transportul pasagerilor se va face cu mijloce auto intre Movila - Murgeanca si retur.

Astfel, R 8224 Constanta (plecare 16.08) - Fetesti (plecare 18.02) - Movila - Tandarei - Murgeanca - Buzau va circula pana la Movila, de la Movila la Murgeanca se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanta Murgeanca - Buzau. Trenul R 8223 Buzau (plecare 16.20) - Murgeanca - Tandarei - Movila - Fetesti - Constanta va circula pana la Murgeanca, de la Murgeanca la Movila se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanta Movila - Constanta, iar trenul IR 1971 Constanta (plecare 18.35) - Fetesti (sosire 19.48) - Movila - Tandarei - Murgeanca - Galati va circula pana la Movila, de la Movila la Murgeanca se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto la tren pe distanta Murgeanca - Galati.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferata, in vigoare, mai informeaza CFR Calatori.

La acest moment, echipe feroviare sunt la fata locului si intervin pentru eliberarea linei si reluarea circulatiei in conditii de siguranta.

CFR Infrastructura mentioneaza ca 38 de vagoane din compunerea trenului de marfa au fost retrase in statia CF Tandarei, iar cele doua vagoane de marfa rasturnate vor fi repuse pe sina cu o macara de mare tonaj, dupa finalizarea masuratorilor si operatiunilor de interventie desfasurate la aceasta ora de catre organele abilitate.