"Educatia e gratuita conform Constitutiei. In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic", a spus ministrul Educatiei, potrivit Digi24.ro.

Ministrul a spus ca el, ca parinte, cheltuieste bani cu sandvisul cu care merge copilul la scoala, cu auxiliarele de care are nevoie copilul.

Intrebat daca parintii finanteaza educatia copilului nu ar trebui sa aiba si ei un cuvant de spus in privinta materiilor, Liviu Pop a raspuns:

„Parintele participa la decizii, dar nu se prea pricep. Neavand o radiografie clara a ceea ce stie copilul meu pe competentele de baza, pe trunchiul obligatoriu, eu nu stiu daca... Eu iau fetita mea, e mai buna la chimie sau la fizica. Nu stiu daca e mai buna la romana sau la engleza. Nu mi s-a spus, nu stiu, sunt trei sau patru zone de orientare scolara, ca asa e facut sistemul, nu ca nu mi-as dori eu sa stiu. Ce sa-i spun eu la optional sa faca? Astronomia? Alta disciplina? De aceea, parintele trebuie sa fie partenerul scolii. Acolo unde parintele este partenerul scolii, copilul are de castigat. Noi avem sute de mii de copii cu parintii in strainatate. Cine face orientarea la ei? Bunicul, matusa, strada?”, a spus ministrul.