Reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, impreuna cu echipa mixta, formata din mai multi specialisti epidemiologi si medici de familie, au luat masuri pentru a preveni raspandirea bolii.

"Am primit informari privind existenta a doua focare de rujeola in comuna Unirea si municipiul Aiud. Am comunicat Ministerului Sanatatii si Institutiei Prefectului Alba, dupa care o echipa mixta formata din inspectori sanitari si medici de familie s-a deplasat de urgenta in comunitatile respective pentru intensificarea campaniei de vaccinare. Singura modalitate de prevenire a bolii este vaccinarea, insa odata ce rujeola s-a declansat, pot fi tratate numai simptomele. Ne-am deplasat in cele doua comunitati in care riscul de transmitere este mai mare, iar cei care au fost de acord, au beneficiat de vaccinare” a spus Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, potrivit News.ro.

Cele 19 cazuri au manifestat forme usoare si medii, iar o parte dintre copii au fost spitalizati. De la inceputul anului, au fost inregistrate 181 de cazuri de copii diagnosticati cu rujeola.

La nivel national, au fost confirmate 7.282 de cazuri, intre care s-au inregistrat 30 de decese. Cele mai multe imbolnaviri au fost raportate de judetele Timis si Caras-Severin.