Social 16 Iunie 2017 13:53 de Clara Vacaru
Meteorologii anunta ca vremea se va inrautati de vineri dupa-amiaza in cea mai mare parte a tarii, urmand sa se inregistreze ploi torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. De asemenea, va fi cod galben de ploi de sambata, de la ora 10.00, si pana duminica noapte, la ora 03.00, pentru zonele de deal si de munte din centrul si sudul Moldovei, Dobrogea si nord-estul Munteniei.

Meteorologii au emis, vineri, o informare de instabilitate atmosferica accentuata, valabila pana sambata, la ora 10.00.

In cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice si vijelii, iar in unele zone va cadea grindina, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru toate zonele de deal si de munte din centrul si sudul Moldovei, Dobrogea si nord-estul Munteniei, unde cantitatile de apa vor depasi 30 de litri pe metru patrat, iar izolat pot ajunge pana la 70 de litri pe metru patrat.

Codul galben de ploi intra in vigoare sambata, la ora 10.00, si va fi valabil pana duminica noapte, la ora 03.00.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.