Tele-munca va fi definita drept o forma de organizare a muncii, prin care, o activitate poate fi efectuata de la distanta. Angajatii nu mai sunt nevoiti sa se prezinte in fiecare zi la birou, pentru ca pot indeplini aceleasi sarcini de acasa sau din orice alt loc, avizat de angajator.

Aceasta activitate trebuie sa indeplineasca o serie de conditii: activitatea se desfasoara in afara locului de munca organizat, prin utilizarea unor mijloace de informatie si comunicatii (internet, telefon etc); activitatea in regim teleworking are loc cel putin o zi pe luna, iar salariatul isi exprima acordul cu privire la aceasta forma, semnand un contract individual de munca sau un act aditional.

Locul din care urmeaza sa se exercite activitatea trebuie aprobat de angajator, care are in vedere toate aspectele legate de securitatea si sanatatea muncii, noteaza Profit.ro, citat de digi24.ro.

In tot acest timp, angajatorul are dreptul de a verifica activitatea, in conditiile stabilite prin contract, regulamentul intern si/ sau regulamentul colectiv.