Avand in vedere ca ceapa rosie contine de doua ori mai multi antioxidanti decat ceapa alba, aceasta are un rol important in procesul de detoxifiere, scrie csid.ro.
Printre beneficiile cepei rosie se numara:
1. previne instalarea bolilor cardiovasculare
2. previne diabetul
3. ajuta la scaderea nivelului "colesterolului rau", gratie flavonoidelor pe care le contine
4. imbunatateste absortia de alimente ingerate, noteaza descopera.ro
5. ajuta la problemele tiroidiene
6. in urma studiilor s-a constat ca daca se consuma 2-3 cepe rosii pe saptamana se reduce considerabil riscul aparitiei de cancer colorectal, oral, ovarian, de laringe si de de esofag.
Citeste si: Este cea mai consumata leguma din lume! Top 10 beneficii ale consumului de ceapa
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 6 motive pentru a consuma ceapa rosie mai des.