Medicamentele gasite la medic acasa contineau doze mari de substante stupefiante si psihotrope. Printre acestea, autoritatile au descoperit 600 de comprimate si fiole de Xanax, scrie Digi.ro.

Procurorii DIICOT fac cercetari intr-un dosar privind administrarea de droguri cu mare risc in afara conditiilor legale si detinerea de astfel de droguri fara drept. Totul a pornit de la o sesizare la Protectia Copilului, ca doi minori au probleme la scoala, lipsesc si cand vin nu reactioneaza si absentele lor sunt motivate de adeverinte medicale semnate de mama lor, medic la Centrul Medical MAI Suceava.

In urma cu mai bine de o luna s-a aflat ca fiii medicului s-ar fi drogat cu medicamente gasite in casa, iar rezultatele analizelor confirma acuzatiile, potrivit procurorilor.

„Prin ordonantele din data de 18.03.2017, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori iar in urma analizei probelor de urina prin teste immunoassay, s-a evidentiat un rezultat pozitiv pentru opiacee si benzodiazepine. Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezenta unuia sau mai multor substante cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. In cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezenta uneia sau mai multor substante din aceasta clasa: morfina, codeina, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc”, se arata in comunicatul DIICOT.

In acest dosar a inceput urmarirea penala „in rem”, adica in ceea ce priveste faptele, fara ca cineva sa fie pus sub acuzare.