"Consiliul Superior al Magistraturii isi exprima profundul regret pentru incetarea din viata, dupa o grea suferinta, a doamnei Sofica Dumitrascu, fost judecator in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ne exprimam, totodata, inalta apreciere pentru intreaga sa activitate profesionala pusa in slujba justitiei romane si transmitem sincere condoleante familiei indoliate. Dumnezeu sa o odihneasca!", a transmis CSM.
Cine este Sofica Dumitrascu Sofica Dumitrascu este cea care, in aprilie 2006, a decis eliberarea lui Omar Hayssam pe motive medicale. Acesta a reusit sa fuga din Romania la scurt timp, eveniment ce a dus la demisia procurorului general de atunci, Ilie Botos, si a sefilor serviciilor de informatii.

Sofica Dumitrascu a facut parte si din completul de judecata care l-a condamnat pe Hayssam la 20 ani inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak. In iulie 2013, Omar Hayssam a fost adus in tara si incarcerat.

In 2009, judecatoarea a promovat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care s-a pensionat in anul 2014. A activat apoi ca avocat, unul dintre clientii sai fiind Gigi Becali, scrie Agerpres.