Instanta a mai dispus revocarea masurii controlului judiciar pe cautiune pentru Dragos Basescu, instituita de procurori si mentinuta ulterior in timpul judecarii dosarului, scrie News.ro.

Dragos Basescu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in octombrie 2015, pentru trafic de influenta, impreuna cu omul de afaceri Ciprian Nistor.

In timpul judecarii cauzei la Tribunalul Bucuresti, Ciprian Nistor a ales procedura simplificata si a recunoscut faptele asa cum sunt descrise in rechizitoriu, iar in 5 mai 2016 a fost condamnat la trei ani inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta. Nistor a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care in septembrie 2016 l-a condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare.

Din mai 2016, procesul a continuat pentru Dragos Basescu, judecata fiind incheiata dupa zece termene, in 10 ianuarie, cand pronuntarea a fost amanata pentru 17 ianuarie.

Sentinta de marti a Tribunalului Bucuresti poate fi contestata la Curtea de Apel, care va da o decizie definitiva in acest dosar.
Dragos Basescu a cerut un milion de euro pentru favorizarea unui om de afaceri Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, Dragos Basescu, impreuna cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denuntator in cauza), 500.000 de euro pentru respingerea arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT. Dragos Basescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o solutie favorabila in cauza respectiva, dar si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului.

"In sprijinul acestor pretentii, inculpatul Basescu Dragos a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus. Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, inculpatul Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la doi ani, in functie de evolutia dosarului", se arata in rechizitoriul procurorilor.